0

О тборите на Лацио и Удинезе направиха равенство 0:0 в Рим в среща от десетия кръг в първенството на Италия по футбол. И двата тима продължават да имат само по една загуба до момента в Серия А. Лацио държи третото място с 21 точки, колкото има и четвъртият Удинезе.

Лазар Самарджич можеше да открие за гостите от Удинезе в 14-ата минута след като получи удобен пас и стреля, но прати топката над вратата. В 26-ата Фелипе Андресон овладя в наказателното поле при атака за Лацио, но не успя да преодолее Марко Силвестри. Две минути по-късно и Сергей Милинкович-Савич пропусна изгодна възможност за домакините. Лацио загуби една от основните си фигури – Чиро Имобиле в 30-ата минута, когато нападателят се контузи и трябваше да бъде заменен от Педро.

Гостите имаха повече шансове през второто полувреме като в 85-ата минута Жерар Деулофеу бе изведен на предни позиции, но пропусна да се разпише за Удинезе.

При равенство завършиха и съставите на Специя и Кремонезе – 2:2 в друг мач от десетия кръг. Българинът Петко Христов остана на резервната скамейка за Специя, който заема 15-а позиция в подреждането с 9 точки, а гостите от Кременозе все още нямат успех в Серия А от началото на сезона, като към момента са предпоследни, 19-и с 4 точки в актива си.

Сириел Десерс откри за Кремонезе още във втората минута, но с два гола в рамките на три минути Специя поведе с 2:1. Първо в 19-ата М'Бала Нзола изравни за 1:1 с отличен удар, а в 22-ата минута шведският защитник Емил Холм от близко разстояние даде преднина на домакините.

Шарл Пикел върна равенството в 52-ата минута след точен изстрел с глава за 2:2.