0

Л ацио вече знае наизуст номера на Рома и го показа за пореден път. „Орлите“ поставиха големия враг на колене в дербито на Рим. Този път то бе с още по-голям залог – място на полуфиналите в турнира за Купата на Италия. Успехът с 1:0 донесе Матия Дзакани. Той реализира дузпа в 51-ата минута. Първоначално Даниеле Орсато не посочи бялата точка, след като Гендузи падне при съприкосновение с Хаусен. Но ВАР реши да се намеси, което естествено вбеси Жозе Моуриньо.

Мачът се изнерви много в края. В шестата минута на добавеното време Педро получи втори жълт картон и съответно червен. Сердар Азмун също бе изгонен малко след като от състава на Рома, а това доведе и до бурни действия и червен картон за Мансини. Съотборникът им Бутилята пък бе ударен с бутилка в главата.

Успехът пък бе като подарък за Лацио. Онзи ден „орлите“ навършиха 124 години. Играчите на Лацио направиха и страхотен подарък на треньора си Маурицио Сари, който вчера празнува рожден ден. Така само в два от последните 11 дербита Рома печели. Явно Лацио вече наистина хвана цаката на „вълците“.

За капак Рома загуби отново Дибала заради контузия. Двете агитки пък не спряха за се целят с ракети, особено след попадението на "орлите".