0

Л анс поднесе една от най-големите изненади, побеждавайки шампиона на Франция Пари Сен Жермен с 3:1 в двубой от 17-ия кръг на Лига 1. По този начин тимът продължава възхода си от началото на сезона и събра 40 точки на второто място във временното класиране, където ПСЖ води с 44 точки в актива си. 

В герои за Ланс се превърнаха Пшемислав Франковски, Лоис Опенда и Алексис Клод-Морис, докато точен за парижани бе Юго Екитике.

Мачът на „Стад Феликс Боларт“ започна ударно за домакините, които поведоха в резултата още в 5-ата минута. Флориан Сотока стреля опасно, но Джанлуиджи Донарума отрази шута му. Италианецът обаче прати топката към Пшемислав Франковски, който при добавката не сгреши и порази вратата на ПСЖ.

Тимът на Кристоф Галтие реагира светкавично и в 8-ата минута Норди Мукиеле пусна топката в наказателното поле, където Юго Екитике стигна до топката и я вкара във вратата на Ланс.

В 17-ата минута Екитике бе близо до втори гол, но пропусна от чиста позиция в близост до вратата на домакините.

Следващият фатален удар бе за Ланс. Тимът на Франк Хейз стигна до втори гол, след като Секо Фофана пусна топката към останалия сам Лоис Опенда, който отблизо нямаше как да пропусне – 2:1.

Последваха по-спокойни минути в срещата, но в началото на второто полувреме феновете на Ланс отново ликуваха. Лоис Опенда показва страхотен поглед над играта и подаде към Алексис Клод-Морис, който показа хладнокръвие в наказателното поле и порази вратата на парижани.

Гостите се вдигнаха в търсене на намаляване на пасива си, но атаките им бяха неефективни и не се стигаше до опасности пред Брис Самба.

В 75-ата минута вратарят на Ланс се справи перфектно, отразявайки удар с глава на Пабло Сарабия.

До края на срещата ПСЖ не успя да стигне до ново чисто положение пред вратата на Ланс и така домакините нанесоха първо поражение на парижани от началото на сезона не само в Лига 1, но и като цяло във всички турнири.