0

П резидентът на Барселона Жоан Лапорта потвърди слуховете, че преди време клубът е отказал оферта от 250 млн. евро за Ламин Ямал от Пари Сен Жермен.

“Да, това беше преди 6 месеца”, заяви босът на “блаугранас” в интервю за Barca One.

За такова нещо писаха някои медии още през юли, а преди месец агентът на Дани Олмо сподели, че също има такава информация. През март пък "Марка" разкри за предложение на ПСЖ от 200 млн. евро, което явно е предхождало това за 250 млн. на по-късен етап. Така е пропаднала възможността за подобряване на рекорда за най-скъп трансфер в историята на футбола, който пак се държи от ПСЖ с участието на Барса - този на Неймар за 222 млн. евро.

Иначе Лапорта нападна селекционера на Испания Луис де ла Фуенте заради решението му да разчита на Ямал в изминалия двубой срещу Дания от Лига на нациите. В него талантът отнесе няколко ритника, заради което се наложи после да не играе срещу Сърбия. В крайна сметка се оказа, че тийнейджърът се оплаква от претоварване, но в Барса са недоволни, защото сега влизат в серия от сблъсъците със Севиля, Байерн (Мюнхен) и Реал Мадрид.

“Беше безразсъдно Ламин да бъде пускан в игра. Трябва да защитаваме нашия си интерес, а в националния тим разбират какво имаме предвид. В крайна сметка правилно беше решено той да пропусне последвалия мач срещу Сърбия”, обясни Лапорта.