0

Б ившият треньор на Динамо Киев и националния отбор на Украйна Йожеф Сабо, който е етнически унгарец, захапа яростно  проруския унгарски премиер Виктор Орбан заради подкрепата му за войната на Путин.

"Вижте какво направиха руснаците в Буча, Изюм. Как е възможно? Това са ненормални хора. И този унгарец, още и п******т Орбан, каза, че зверствата в Буча -това е постановка. Ами той е гадняр, ц*****н насран – сигурно има къс език, с който лиже задника на Путин“, нареди ги Сабо.

Той си пожела Унгария да бъде изхвърлена от Европейския съюз. „Те все още подкрепят политиката на Русия, казват, че ако руснаците искат, след два дни ще ни завладеят. Кой си ти, че да го кажеш? Целият свят е за Украйна, защото виждат, че Русия е несправедлива.

Защо Унгария подкрепя Русия? Защото получават газ на ниска цена, а Орбан е ужасно корумпиран. Друга причина е, че Орбан беше сигурен, че Русия ще ни победи и ще даде Закарпатието на Унгария“, каза Сабо, който по-рано призна, че се срамува, че е унгарец заради позицията на властта на Орбан.