0

Л егендарният вратар Джанлуиджи Буфон заяви, че няма никакво намерение да спира с футбола. 44-годишният вратар играе за Парма в Серия Б. Той се завърна в клуба след втория си престой в Ювентус, като преди няколко месеца подписа договор до 2024.

Запитан докога смята да играе, Буфон отговори: "Играх 10 години в Парма в първия си престой, след това 20 години в Ювентус, една в ПСЖ, сега затварям кръга в Парма. И не съм на 100 години. Мога да се пенсионирам на 55. От 10 години си мисля кога ще спра, но винаги продължавам."

Буфон спечели 10 титли в Серия А с екипа на Ювентус, но заяви, че ги счита за 12, тъй като брои двете отнети през 2005 и 2006 след скандала Калчополи, заради който Юве бе пратен в Серия Б.

"Спечелих 12 титли, но ми дадоха само 10", каза Буфон. 

Той отказа да отговори на въпрос кой е по-добър между Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

„Не съм играл никога в един отбор с Меси, така че не мога да отговоря. Шампионите се виждат в съблекалнята. Трябва да се фокусирате върху самите хора повече, отколкото върху футболистите. Когато хората говорят за най-добрите в историята, те трябва да вземат предвид това, че футболът се промени много и че ни помагат да се представяме по-добре. Не е честно да се поставят под въпрос Пеле, Марадона или Йохан Кройф. Ако си спортсмен, трябва да си готов да признаеш, че заедно с теб е имало други много добри“, допълни Буфон.