0

Л егендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона критикува Кристиано Роналдо заради поведението му в последните месеци. Португалецът си издейства разтрогването на договора с „червените дяволи“ след скандалното интервю с Пиърс Морган, а след това подписа с Ал Насър.

Според Кантона Роналдо още не е осъзнал, че вече не е млад и не може да приеме това, че трябва да е с различна роля заради възрастта си. Другия месец Кристиано навършва 38 г. 

„Мисля, че има два типа играчи в края на кариерите им. Аз реших да се оттегля по-млад, това е друго. Има такива, които играят още и още, до 40 г. Но сред тях има такива, които искат да играят във всеки мач, защото си мислят, че още са на 25, има и такива, които осъзнават, че вече не са на 25 и не могат да играят във всеки мач. Основната цел им е да помагат на по-младите. Така както Златан Ибрахимович прави в Милан сега, както беше Райън Гигс в Юнайтед или Паоло Малдини в Милан преди. Но мисля, че Роналдо не осъзна и още не осъзнава, че вече не е на 25. Той вече е по-стар и вместо да се оплакваш, че не си играл в някои мачове, трябва да си кажеш: „Добре, вече не съм на 25, не мога да играя във всеки мач, но ще помагам на младите футболисти и ще приема ситуацията.“ Има хора, които приемат възрастта си. Трябва да я приемеш – във всичко, което правиш. Не мога да тичам така, както на 30 г., трябва да го приема. Трябва да приема, че някой ден ще умра. Трудно е, но трябва. А краят на кариерата е като да умреш. Това е малка смърт. Човек трябва да приеме, че е стар. Футболистите са към края на кариерата си още в средата на 30-те, трябва да го приемеш или да се оттеглиш“, каза Кантона.