0

Т рикратният носител на „Златната топка“ Мишел Платини, който при опита си да се кандидатира за президент на ФИФА, мобилизира срещу себе си номенклатурата в световната централа в Швейцария и бе изваден от играта с фалшиви, по думите му, обвинения. В днешния брой на „Мач Телеграф“ е публикувано едно от редките интервюта на легендата на Ювентус и на Франция, който в момента се наслаждава на семейството и на внуците си.

Според французина с италиански корен Кристиано Роналдо и Лео Меси са пропуснали точния момент да приключат с футбола, както направил той на върха на славата си с Ювентус. 

„Аз го направих на 32 г. Можех спокойно да отида в Барселона или в Марсилия, но предпочетох да ме запомнят с отбора, с който написах история. Роналдо бе Реал, а Меси – Барса. На тяхно място, ако толкова настоявах да продължа, бих отишъл в САЩ или Китай, но не и в друг голям клуб“, заявява Платини.

Той посочва Килиан Мбапе за безспорния №1 в света днес, при това „без никаква конкуренция“.

Цялото изключително интересно интервю с Платини - за предателите от коридорите на властта в световната футболна централа, за любимия Ювентус и за предложенията към него във футбола – в днешния брой на вестник „Мач Телеграф“