0


Легендата на Реал Мадрид Раул Гонсалес Бланко гледа с част от екипа си мача между младежките отбори на испанския шампион и Арабака вчера от втората по сила дивизия – „Насионал“.
В „Хувенил“ тима на гостите от столичното предградие 70 минути рита и българският атакуващ халф Тихомир Шеков, помагайки на тима си да се представи достойно срещу шампионите на дивизията. След излизането на 17-годишният младеж, родом от Тополовград, Реал грабна победата с два гола.
„Беше тежко, Реал са много бързи, повратливи и ни измориха доста, силен отбор“, призна Тихомир.

Раул следеше с интерес изявите на младата смяна, а след това води тима си Кастия (с третия син на Зидан Тео титуляр) до разгром с 5:1 над Коста Брава и ще се бори в плейофи за качване във Втора Испанска дивизия.
Бившата суперзвезда на Атлетико Мадрид и Ливърпул Фернандо Торес пък спечели първи трофей като треньор – направи шампиони на Испания младежкия тим на „рохибланкос“ вчера с 2:2 като гости на Ла Крус Вияновенсе, кръг преди края на първенството.
Втори в най-силната младежка категория „Дивисион де Онор“ остават Реал Мадрид,  трети са Леганес, за които рита талантливият 18-годишен централен защитник Симон Боянов. Русокосият български талант помогна за победата с 3:0 над Гимнастика Сеговиана, както и за рекорда тимът да е непобеден 17 мача у дома.
Мъжкият тим на „краставичарите“ загуби с 2:3 от Ейбар и остава във Втора Дивизия и догодина. За баските гол вкара испанецът „Стоичков“, играещ под името на легендарният Христо в Испания.