0

Е дин от най-недоценените арежнтински футболисти - Хуан Роман Рикелме, направи своя шоу-бенефис цели 9 години, след като окачи бутоните. Последният двубой на легендата на Бока Хуниорс се състоя пред препълнените трибуни на „Ла Бомбонера“. Отборът на Легендите на Бока се наложи с 5:3 над звездната селекция на Аржентина, чийто капитан бе Лионел Меси.

Бенефис на Рикелме

 Бенефис на Рикелме

“Футболът ми даде всички в живота. Благодарение на него купих къща на майка ми. Случиха ми се много неща и имах късмета да играя с най-великия, с този, за когото мечтаех като дете - Диего Марадона”, заяви Рикелме след края на зрелищния двубой, след което облече тениска на Бока Хуниорс с номер 10 на гърба и името на легендарния Диего Армандо Марадона.

Любопитен факт е, че именно Хуан Рикелме влезе на мястото на Марадона в последния му официален мач като футболист през 1997 година в дербито срещу Ривър Плейт.

“Мина време, преди да играя с още някой велик. Не знам дали е по-велик от Марадона. Знам, че сега трябваше да си на почивка, извинявам се на семейството ти и се надявам да си си прекарал страхотно”, обърна се Рикелме към Меси.

Сред играчите на легендарния отбор на Аржентина бяха: Лионел Меси, Пабло Аймар, Хавиер Савиола, Анхел Ди Мария, Естебан Камбиасо, Лучо Гонсалес, Лионел Скалони, Хуан Пабло Сорин, Габриел Милито, Есекиел Лавеци, Фернандо Гаго и Кили Гонсалес.

Легендарният Рикелме успя да отбележи едно от попаденията за Бока Хуниорс, докато Лионел Меси, който се опитваше да не бъде в центъра на вниманието на „Ла Бомбонера“ вкара веднъж за Аржентина, след което всички 50 000 души на стадиона станаха на крака, за да аплодират суперзвездата, който се просълзи.