0

Д нес бяха разкрити интересни подробности около договора на Лионел Меси със Саудитска Арабия. Министерството на туризма на Саудитска Арабия и аржентинският нападател са сключили споразумение, което трябва да помогне за подобряване на имиджа на страната в света.

През май 2022 г. Меси посети Саудитска Арабия за първи път. След почивка на Червено море той публикува снимка в Instagram. Смята се, че това е началото на сътрудничеството между футболиста и министерството и това посещение донесе на Лионел около 2 милиона долара.

Според The ​​New York Times Меси може да получи около 25 милиона долара за три години по този договор. 

Приходите на Меси ще са за участие в търговски дейности, публикации в социалните мрежи (Instagram на Лео вече има над 473 милиона абонати) и платени почивки в Саудитска Арабия, които аржентинецът трябва да прекара със семейството си. Меси трябва да споделя снимки от своите пътувания и да ги маркира с хаштаг, одобрен от министерството.

Договорът на Меси със саудитското министерство на туризма включва следните елементи, които трябва да се случат в рамките на една година:

– Приблизително 2 милиона долара за поне една петдневна семейна ваканция годишно или две годишни ваканции от по три дни. Разходите и петзвездното настаняване за Меси и до 20 членове на семейството и приятелите му трябва да бъдат платени от правителството на страната.

- Още 2 милиона долара за популяризиране на Саудитска Арабия в акаунтите на футболиста в социалните медии 10 пъти в годината, отделно от рекламата на почивката в кралството.

- Още около 2 млн. долара - за участие в годишната туристическа кампания в Саудитска Арабия.

– Още 2 милиона долара за благотворителност и публично говорене.