0

Л ивърпул изоставаше с 0:1 срещу Фулъм у дома, но стигна до обрат 2:1 благодарение на победен гол на Коди Гакпо в първи полуфинал в турнира за Купата на Футболната лига на Англия "Карабао". 

Реваншът е на 24-и този месец. В другата двойка втородивизионният Мидълзбро има аванс от 1:0 срещу Челси преди реванша на „Стамфорд Бридж“.

Енергичното представяне на лондончани им донесе единствено преднина до почивката, когато Вилиан да Силва вкара в 19-ата минута. 

Но два гола в рамките на три минути в средата на второто полувреме от Къртис Джоунс и Коди Гакпо осигуриха на „червените“ от „Анфийлд“ предимство преди реванша на 24 януари на стадион „Крейвън Котидж“.

До почивката Фулъм беше по-добър и логично поведе в резултата след грешка на Върджил ван Дайк, която беше наказана с нисък удар по тревата от бразилеца Вилиан. 

Дясното крило от Ямайка Боби Де Кордова-Рийд имаше шанс да удвои преднината на Фулъм след почивката, но го пропиля и това се оказа важен момент, след който хората на Юрген Клоп обърнаха срещата в своя полза.

В 68-ата минута домакините изравниха с много късмет, след като удар на Джоунс от над 20 метра рикошира в нечий крак, подлъга вратаря Бернд Лено и влетя в мрежата му. 

Само след три минути влезлите като резерви Дарвин Нунес и Коди Гакпо комбинираха и нидерландското крило брилянтно завърши атаката за 2:1. 

До края на срещата вратарят Лено имаше още една блестяща намеса при атака и шут на Нунес, за да остави своите с по-големи шансове за реванша.

Източник: БТА