0

З авърналият се във Висшата лига Лестър обяви на официалния си сайт, че е продължил договора с нападателя Джейми Варди. Новото споразумение с 37-годишния легендарен стрелец е до края на сезон 2024/25.

„Винаги съм казвал, че възрастта е само число. Чувствам се добре, така че ще продължа да играя, докато краката ми кажат „Играта свърши“. Някой ден и това ще стане, но не сега. Очакваме с нетърпение още един сезон във Висшата лига и ще видим на какво сме способни“, коментира самият Варди, който играе за „лисиците” от 2012-а и има 405 мача и 175 гола.

Той бе в основата на феноменалната титла на клуба през 2016-а, когато вкара 24 попадения, ставайки първият играч на Лестър след великия Гари Линекер, който е бил точен 20 пъти в най-високото ниво на английския футбол. През изминалата кампания „сините” от „Кинг Пауър Стийдиъм” триумфираха в Чемпиъншип, а самият Варди наниза 20 гола (плюс 2 асистенции) в 37 мача във всички турнири.

Новият договор показва уникалното взаимно уважение на двете страни. Лестър – към заслугите на най-голямото си име след Линекер, задържайки го във Висшата лига, независимо от възрастта му, а Варди – към клуба, който му даде шанс навремето, когато бе отписан за голямата игра, оставайки му верен и до днес.