0

Р езервата на Лестър Сити Адемола Лукман отбеляза хубав гол в 59-та мин., който донесе на „лисиците“ знаменита победа над Ливърпул вкъщи с 1:0 и ги върна на деветото място във Висшата лига. За „червените“ това бе кошмарен мач и 3 загубени точки в преследването на лидера Манчестър Сити, дръпнал с 6 т. пред отбора на Клоп.

Лестър резна 1:0 Ливърпул след безумни пропуски на "червените"
Лестър Сити Ливърпул Лестър Сити Ливърпул Лестър Сити Ливърпул
12

Героят на мача обаче бе вратарят на Лестър Каспер Шмайхел, който спаси дузпа на голмайстора на гостите Мохамед Салах в началото на мача. Слабият удар на египтянина, който до този момент имаше 15 поредни гола то дузпа, бе париран от Каспер, а добавката му с глава бе неубедителна и в аут.

Натискът на Ливърпул бе свиреп, постоянен, „лисиците“ изглеждаха на ръба на рухването във всеки момент, но момчетата на бившия мениджър на „червените“ Брендън Роджърс устояха.

В 55-ата мин. Жота изведе Мане сам в отлична позиция, но нападателят на Ливърпул необяснимо пропусна целта. Това се оказа скъп гаф, защото малко след това влезлият в игра Лукман размени бързи пасове с Дюзбъри-Хол и препарира Алисон с удар до близкия дирек за 1:0.

Ливърпул удвоиха усилията си, „лисиците“ се бранеха все по-дълбоко назад, като останаха и без контузения Мадисън.

В последните минути Жота и Матип отправиха удари с глава, дори Алисон се включи в пеналта при късен корнер, но Лестър и Шмайхел удържаха.

Днес Манчестър Сити може да увеличи до 9 т. аванса си пред отбора на Клоп, ако се наложи над Брентфорд.