0

Л естър и Рома не се победиха, завършвайки 1:1 в първи полуфинален двубой между двата отбора в Лигата на конференциите. В другия мач Фейенорд победи с 3:2 Олимпик Марсилия.

На "Кинг Пауър Стейдиъм" Лестър бе отборът, който бе по-активен и имаше повече положения, но защитата на Рома се справи добре и допусна само едно пропукване, като в същото време на свой ред матира веднъж защитния вал на "лисиците".

Капитанът на Рома Лоренцо Пелегрини даде аванс на своя тим в 15-ата минута, след като получи подаване от младия Никола Залевски. В 67-ата минута Адемола Луукман изравни след страхотен пробив и подаване на Харви Барнс. 

Към края на мача и двата отбора изпуснаха по една чудесна възможност да излязат с едни гърди напред преди ответния мач на „Олимпико“, който ще се играе следващия четвъртък от 22.00 часа в италианската столица.

Фейенорд се наложи с 3:2 като домакин срещу Олимпик Марсилия в другия полуфинален мач, който се игра на "Де Кайп". Грандът от Ротердам може да съжалява, че не постигна по-убедителен успех в първата среща, тъй като изпусна няколко отлични възможности.