0

Звездата на Барселона Роберт Левандовски даде обширно интервю за ESPN, в което говори за сезона сезона досега, като разкри и някои лични неща

 - Роберт, постигнал си почти всичко в своята кариера. Какво те кара да продължаваш да играеш?
 - След толкова години в едно първенство, спечелих всичко възможно. Щастлив съм от това, което постигнах в Байерн, но в края на краищата започваш да гледаш на футбола не само като спорт, а и като начин на живот. Стига се до един момент, в който си казваш: „ОК, Постигнах всичко, имам си зона на комфорт тук, но дали това ме прави щастлив!? Разбрах, че имам нужда от промяна.

 - Да, има една мисъл – ако ти е твърде комфортно на едно място, отиди на друго, където ще  имаш нови предизвикателства. Така ли беше и при теб?
 - Да, минах през един период, в който осъзнах, че се намирам в застой. Започнах да се страхувам, че ако не променя нещо, енергията и любовта ми към футбола ще отидат в грешната посока. Знам, че съм на 34, но това е само число. Мога да играя на високо ниво още няколко години.

- Треньорът на Барса Шави те похвали много преди няколко дни и каза, че си променил манталитета на клуба. Споделяш ли неговото мнение?
 - Когато дойдох в Барселона, знаех, че моето голямо предизвикателство е да печеля без значение, срещу кого се изправям, да вкарвам голове. Разбира се, когато става въпрос за Барселона, трябва да решаваш кое е по-важно – да бележиш или да печелиш дадения мач. Знам, че Барса се нуждае от време след тежките последни сезони, но също така важни са и трофеите. Така, че най-важно в началото бе да се вдигне нивото като цяло. Сега трябва да направим следващата стъпка и тя не е само да играем по-добре, но и да печелим трофеи. Виждам потенциала в този тим, работим много здраво и в края на краищата ще постигнем нашите цели. Вярно е, че имахме проблеми в Шампионската лига, но става въпрос за процес и не може всичко да се промени за седмица или месец. Нужно е повече време.

Цялото интервю четете в днешния брой на Мач Телеграф