0

Р оберт Левандовски ще поиска да напусне Байерн следващото лято и инструкцията му към неговия агент Пини Захави е да даде приоритет на евентуална оферта от Реал Мадрид, съобщи в. „Ас“.

Голяма част от футболните фенове тези дни съчувстват на Левандовски, който щеше да бъде справедливият носител на Златната топка. Меси дори призна, че France Football му дължи такава, тази, за която не можа да се пребори през фаталната 2020 г. на началото на пандемията.

Силата на бялата марка на Реал Мадрид по цялата планета е тази, която тегли големите звезди към „Бернабеу“. Не случайно и на Кристиано Роналдо спря да му върви в класацията за Златната топка след като си тръгна от Реал.

AS вече публикува информацията, че Левандовски ще поиска да напусне Байерн следващото лято една година преди да изтече договорът му в Байерн. Той е поръчал на своя представител Пини Захави да даде абсолютен приоритет на евентуална оферта от Реал Мадрид, която може да дойде следващото лято.

Но не само той ще бъде на пазара за голмайстори централни нападатели. Предстои ожесточена битка и за Хааланд от Борусия Дортмунд. Две големи имена имат много общо.

След като подготвиха успешна стратегия за привличането на Мбапе, сега основният проблем на белите за подсилването на позицията на централен нападател е времето, отбелязва „Ас“.

Бензема е във вихъра си и в офисите на „Бернабеу“ вярват, че му остават още поне 2 сезона на най-високо ниво. Но няма как да се чакат 2 години за Хааланд или Левандовски. Двамата ще напуснат съответно Борусия и Байерн със сигурност през лятото на 2022 година.

На 21 години Хааланд е най-скъпият играч на пазара в момента. Норвежецът ще прецени не само икономическото в избора си, но и спортния проект. Това ще даде предимство на Реал Мадрид, на който, обаче, няма да е лесно да се конкурира с ПСЖ в следващата трансферна. Катарската държавна компания може да постави повече пари на масата на Борусия, а също и в касичката на играча. И без Мбапе в състава (който вече ще бъде в Реал Мадрид), ПСЖ ще се бори яростно за норвежеца. В белия клуб разчитат на това.

В тази ситуация голямото име, които излиза на преден план, е Левандовски. На 33 години пред полския нападател остава още един последен страхотен договор. Няма голмайстор като него през последните години. Левандовски е отбелязал 40 или повече гола през последните шест сезона (55 и 48 в последните два). И в сегашния той има 25 гола в 20 изиграни мача.

Реал Мадрид също има отлични сведения за методите му на тренировка и как се грижи за тялото си. Той е футболист, който ще гарантира още няколко сезона на най-добро ниво. Съпругата му Анна Левандовска е един от най-успешните диетолози в Полша. „Той е човек, който е гладен да се усъвършенства като играч и поради тази причина има специална диета, която жена му съставя. Роберт дори ми каза, че голямата промяна в кариерата му, когато стигна до елита в клубовете и в националния отбор, беше, когато промени коренно хранителното си меню. Това е различен начин на приготвяне и хранене, което беше основно за него”, разказа наскоро неговият приятел и съотборник Тиаго Сионек.

Роберт Левандовски вече беше много близо до обличането на белия екип. Именно след мачовете му с Борусия Дортмунд срещу Реал Мадрид в Шампионската лига през сезон 2012-13.

Договорът дори беше съставен. Но в крайна сметка бизнесът не можа да бъде завършен, защото Кухарски, неговият предишен агент, беше поел ангажимент към Байерн, където нападателят най-накрая отиде на нулева цена. Именно поради тази причина Леви смени агента и оттогава е с израелеца Пини Захави, един от най-влиятелните посредници на международния пазар, който взе например Неймар в ПСЖ. Сега Захави, също представител на мадридчанина Алаба, има основна мисия за следващото лято: Левандовски да носи фланелката на Мадрид.