0

Р оберт Левандовски вкара за пръв път от 23 септември в Ла Лига и така донесе обрата за Барселона от 0:1 до 2:1 в домакинството на Алавес от 13-ия кръг на Ла Лига. Точен за баските бе Саму Омородион, но това не бе достатъчно на тима му, който остава на 14-о място с 12 точки, докато хората на Шави са трети с 30 точки в актива си.

Алавес шокира каталунците още в първата минута, когато Хави Лопес намери Саму Омородион в наказателното поле, където младият нападател запази самообладание и насочи топката в долния ляв ъгъл на Марк-Андре Тер Стеген.

Роберт Левандовски бе близо до изравняване за Барселона в 17-ата минута, но вратарят на Алавес Антонио Сивера отрази удара му, а четири минути по-късно и Педри пропусна шанс за каталунския гранд.

Левандовски успя да изравни след точен изстрел с глава в 53-ата минута, когато засече отлично центриране на Жюл Кунде. Полският нападател на Барселона отбеляза второто си попадение от дузпа в 78-ата минута и донесе успеха на домакините.

В продължението гостите имаха претенции за игра с ръка на Ориол Ромеу в наказателното поле, но не последва сигнал на съдията за дузпа.