0

Б олоня удари Интер с 2:1 в домакинството си от отложения мач от 20-и кръг в Серия А. По този начин домакините нанесоха сериозен удар по шампионските амбиции на своя съперник. Интер остава втори в класирането със 72 точки, а лидер е Милан със 74, като до края остават четири кръга.

“Нерадзурите“ бяха провалени от резервния си вратар Йонуц Раду, играл вместо контузения Самир Ханданович. Той едва ли ще забрави някога гафа си. 

При резултат 1:1 в 83-ата мин. Перишич върна лесна топка към вратаря, който при опита си да я овладее се размина, и Сансоне на празна врата вкара за 2:1, без да каже „благодаря“.

Интер поведе още в 3-ата минута след точен удар на Иван Перишич. Австрийският национал Марко Арнаутович изравни в 28-ата. 

Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги бе разочарован от загубата с 1:2 от Болоня в отложения мач от 20-ия кръг на Серия "А". "Нерадзурите“ вече изостават на 2 точки зад лидера Милан, а до края на първенството остават четири мача. 

"Има горчивина, без съмнение, но това е нормално. Вече не държим съдбата в собствените си ръце. Ще трябва да следим какво прави Милан и да се опитаме да спечелим оставащите 4 мача. Успяхме да поведем и трябваше да отбележим и още един гол, вместо да получим такъв от Арнаутович, защото знаем, че във футбола всичко може да се случи. 

Смятам, че изиграхме силно първо полувреме, като направихме само една грешка - голът на Арнаутович. Създадохме много положения и заслужавахме да отбележим второ попадение. След почивката бяхме по-хаотични и накрая бяхме наказани. Болоня почти не стигаше до нашето наказателно поле, но тогава дойде този нещастен инцидент за втория гол. Просто загубихме концентрация за момент. Но това не е изненадващо, имайки предвид колко голям е залогът", заяви Симоне Индзаги.

"Това е тежък удар, но трябва да запазим високо вдигнати глави. Всеки мач е труден, видяхте как игра Болоня. Изоставаме на две точки и това е разлика, която можем да стопим в оставащите четири мача. Не трябва да униваме защото още имаме шанс. Освен това трябва да се подготвим добре и за финала за Купата на Италия", допълни Индзаги.

В друга среща Аталанта и Торино завършиха 4:4. Така футболистите на домакините от Бергамо остават на 8-мо място с 55 точки, докато торинци са 11-ти с 44 пункта. 
Антонио Санабрия изведе Торо напред още в 4-ата минута, но Аталанта само в рамките на 5 минути обърна чрез Луис Муриел (18) и Мартин де Роон (23). 
Гостите не се предадоха и отбелязаха три безответни попадения. Саша Лукич се разписа на два пъти от дузпи и даде нов аванс на Торино. В 67-ата минута пък Ремо Фройлер си отбеляза автогол, след като отклони остро центриране в собствената си мрежа.

Аталанта все пак успя да стигне до точка. В 78-ата минута Марио Пашалич намали на 3:4. В 84-ата минута и бергамаските получиха втора дузпа в своя полза, а Муриел оформи крайното 4:4.

Отложени мачове от Серия А: Болоня – Интер 2:1, Аталанта – Торино 4:4, Фиорентина – Удинезе 0:4,.
След 34 кръга води Милан със 74 точки, следва Интер със 72, Наполи е с 67, Ювентус има 66, Рома е с 58, Лацио и Фиорентина с по 56, Аталанта с 55 и др.