0

Б айер Леверкузен постигна ценна победа срещу Милан с резултат 1:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Единственото попадение в срещата беше дело на Виктор Бонифейс, който се възползва от рикошет и отбеляза в 51-ата минута. Срещата предложи вълнуващи моменти, като двата отбора демонстрираха висока интензивност и желание за победа. Домакините започнаха силно и създадоха множество положения, но отличните спасявания на вратаря на Милан, Майк Менян, предотвратиха ранно поведение. Въпреки упоритите усилия на Милан да изравни резултата, Байер успя да запази преднината си и да се поздрави с успеха.

"Мисля, че е чудесна новина, че германският футбол е конкурентен", заяви Алонсо след двубоя с Милан. Разбира се, той бе един от героите за Ливърпул при епичния обрат за "червените" на финала през 2005 година в Истанбул и дори вкара изравнителния гол за 3:3. "Това беше страхотен резултат срещу отбор на Милан, който наистина ни създаде много проблеми, така че трябваше да редуваме моментите, когато контролирахме ситуацията, и когато те поемаха инициативата", каза специалистът.

"Първите ни 60 минути бяха наистина добри, но към края почувствахме известна умора, причинена от съботния мач с Байерн Мюнхен. Също така показахме дух и характер, за да издържим. Това е Шампионската лига, трябва да умееш да се бориш здраво и да показваш отборен дух, а не просто да играеш красив футбол. Това е важна стъпка за нас", добави Алонсо.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX