0

Б айер Леверкузен спечели изключително трудно домакинството си на Карабах с 3:2 и се класира за четвъртфиналите на Лига Европа. „Аспирините“ отстраниха азербайджанците с общ резултат 5:4, като трябваше да правят обрат от 0:2.

Абдела Зубир и Жунинзо се разписаха за гостите, но попадение на Джереми Фримпонг и две на Патрик Шик в добавеното време на мача класираха тимът на Чаби Алонсо напред. От 62-рата минута Карабах играха с човек по-малко. С директен червен картон беше изгонен Елвин Джафаркулиев.

Срещата се игра на много високи обороти с куп положения и пред двете врати. След ранния домакински натиск, при който Леверкузен пропусна два шанса, постепенно Карабах успя да изравни играта. До почивката гол не падна и нулевото равенство се запази.

Всичко по-интересно откъм попадения се случи през вторите 45 минути. В 58-ата падна първия гол. Леандро Андраде намери Абдела Зубир в наказателното поле и той се разписа за 1:0.

В 62-рата минута след намеса на ВАР беше изгонен Джафаркулиев, но пет по-късно азербайджанците удвоиха преднината си. Жуниньо този път беше забравен в наказателното поле от защитата на представителя на Бундеслигата.

Така Леверкузен беше притиснат до стената. В 72-рата минута Фримпонг върна „аспирините“ в играта, намалявайки изоставането им. Алехандро Грималдо му даде асистенция.

До края на редовните 90 минути с човек по-малко Карабах някак си удържа резултата. В добавеното време обаче инкасира два гола. Грималдо отново асистира и Патрик Шик направи резултата 2:2.

Когато изглеждаше, че мачът ще влезе в продължения таранът нанесе решителен удар. Есекиел Паласиос качи топката на главата му и от чиста позиция Шик не пропусна да се разпише за крайното 3:2. По този начин с общ резултат 5:4 Леверкузен прогресира напред в Лига Европа.

Резултати от останалите сблъсъци от ЛК, които се изиграха по същото време:

Лил - Щурм Грац 1:1 (4:1 общ резултат)

Клуб Брюж - Молде 3:0 (4:2 общ резултат)