0

Б ългарският футболен съюз е изпратил писмо до УЕФА да няма фенове на Шкупи от държавата Северна Македония на реванша с Левски в София от Лигата на конференциите. Това обяви спортният министър Димитър Илиев пред NOVA NEWS. 

„Бях в постоянна връзка с Наско Сираков и преди, и след мача. Проведох разговори и с г-н Михайлов (Борислав - бел. ред.).

Имахме притеснения, че може да се случат подобни неща. Искам остро да осъдя такъв тип действия. Идеологията на спорта е да обеднява.

Слава Богу момчето е оцеляло и е в стабилно състояние. Коментирахме преди мача в Скопие да няма публика. Беше отхвърлено като възможност. Казаха, че Република Северна Македония е предприела всички мерки, за да не се стигне до това”, каза Димитър Илиев.

По-рано днес Националният клуб на привържениците на Левски (НКП) излезе с позиция относно реванша между "сините" и Шкупи от втория предварителен кръг на Лига на конференциите. Запалянковците на Левски са категорични, че е най-добре фенове на северномакедонския тим да не идват в София след случилото се в Скопие в четвъртък, когато привърженици на столичани бяха нападнати в квартал Чаир, наръган бе наш запалянко, преди мача имаше сблъсъци с местната полиция. 

"НКП на Левски е с категорична позиция относно задаващия се реванш в четвъртък. Феновете на Шкупи не бива да идват. София не е място за разходки, а още повече след случката от Скопие.

Агитката на Левски е със славна история и гостите няма да си прекарат приятно в нашата столица, която вероятно е най-доброто място, което хората от квартал Чаир могат да посетят през целия си животец.

Отменете пътуването до България! Тук няма да си прекарате добре.

Нека този път разумът надделее! Победителят може да е само един! И това сме ние!

Всички на стадиона и само Левски!", написаха от НКП.