0

Л евски отпадна от Лигата на конференциите, след като допусна загуба с 0:2 от Айнтрахт на „Доче Банк Парк“ във Франкфурт в мач-реванш от плейофите за влизане в груповата фаза на третия по сила турнир на УЕФА. Така с общ резултат 3:1 след 1:1 в София, „орлите“ продължават напред в надпреварата.

В 25-ата минута падна първият гол за домакините, дело на Омар Мармуш, но той не бе признат заради засада на египетския нападател. 

Левски загуби реванша с Айнтрахт
Айнтрахт Левски Айнтрахт Левски Айнтрахт Левски
21

Айнтрахт все пак поведе в 79-ата минута с гол на резервата Джесик Нганкам след асистенция на Марио Гьотце. Седем минути по-късно "орлите" си решиха всичко с гол на Ельес Шкири с голов пас на Нганкам.

Левски предстои да съсредоточи силите си в българското първенство, където в неделя, 3 септември от 21.15 ч. „сините“ приемат Хебър на стадион „Георги Аспарухов“.

Това бе първо поражение на "сините" през този сезон в европейските клубни турнири. Левски спечели два пъти срещу македонския Шкупи, след което отстрани израелския Апоел Беер Шева с равен и победа и след 1:1 с Айнтрахт в София, сега напусна с достойнство евросцената.