0

През зимата Лудогорец се уреди джакпот от 4 млн. евро без дори да се напъне. Това са парите, които влизат в касата на „орлите“, след като стана ясно, че Брентфорд купува Игор Тиаго от Брюж. На нещо подобно се надяват и на „Герена“, след като продадоха Хосе Кордоба на Норич. Сделката с „канарчетата“ предстои да бъде одобрена от Футболната асоциация на Англия в четвъртък. Твърди се, че „сините“ ще получат 3 650 000 евро. Но, както вече писахме, не всички пари ще стигнат до Левски. Предстоят доста сериозни отчисления по веригата от бившия му клуб в Панама, мениджъри и т.н.

„Сините“ обаче са успели да спазарят с англичаните доста добър процент при следващ трансфер на Кордоба. А специалистите са категорични, че Хосе има данни, за да стигне до най-високото ниво на футбола в Англия. Ако това се случи, то Левски ще получи такъв пай от сделката, че ще може да покрие загубите, които ще претърпи в момента. На Острова се твърдеше, че именно това е било проблем за евентуална сделка между „сините“ и Рейнджърс. Шотландците се бяха запънали и даваха на Левски само трохи при следващ трансфер.

В крайна сметка обаче от „Герена“ успяха да вземат своето. Лудогорец, например, си бе спечелил правото да получи 12% при нова продажба на Игор Тиаго. Според запознати „сините“ са близо до такъв процент. Евентуална сделка за Рикардиньо също ще им струва скъпо, след като ще трябва да делят 50 на 50 с Гремио, който го пусна на „Герена“ това условие.