0

Л евски победи Шкупи с 1:0 и на реванша от втория кръг на Лигата на конференциите на пълния стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов" и с общ резултат 3:0 се класира за следващата фаза на турнира. Единственото попадение падна в десетата минута на добавеното време  и бе дело на Марин Петков, който преди мача бе награден от Даниел Боримиров за първите му 100 мача със „синята“ фланелка.

Следващия четвъртък Левски ще гостува в първия двубой на израелския Апоел Беер Шева.

В състава на Левски се завърна нападателят Рикардиньо, който пропусна успеха над Локомотив София) а извън тима очаквано остана контузеният защитник Кристиан Димитров.

Сектор "Б" бе приготвил специална хореография за Илинденско-Преображенското въстание, което избухва преди точно 120 години. Големият транспарант гласеше: "Илинден, майко, Илинден - За българите Великден, а в червено, черно  и жълто бе изписано 1903! Освен това целият стадион бе пълен с родни трибагреници.

Първото положение бе за "сините", които и в реванша играха с жълти фланелки заради проблеми с екипите на македонците. в четвъртата минута Жереми Петрис отправи силен удар отдясно, вратарят Илязи боксира топката, но тя попадне при Джавад Ел Джемил, който с левия крак стреля близо до левият стълб. Малко по-късно удар с глава на Рикардиньо се удари в рамото на македонски защитник.

Левски удари Шкупи в края на Герена
Левски Шкупи Левски Шкупи Левски Шкупи
23

В 19-ата минута Ел Джемили се измъкна отляво и стреля, но в последния момент ударът му бе блокиран в корнер. След изпълнението му изстрел на Хосе Кордоба с глава мина високо над напречната греда.

В 43-ата минута пробив на Уелтън бе спрян в последния момент от Воша, който изби топката в корнер.

Левски имаше предимство през първото полувреме, като домакините бяха достатъчно агресивни при отнемането на топката от съперника, но бъркаха много при последния пас.  

В началото на втората част Левски предложи да е по-активният отбор, без да стига до чисти положения за гол. Десет минута след почивката треньорът на домакините Николай Костов пусна в игра на терена Марин Петков и Илиян Стефанов на местата на бразилците Роналдо и Рикардиньо.

След час игра Ел Джамили центрира от пряк сбоводен удар, а Ван дер Каап стреля с глава над вратата, но в тази ситуация бе отсъдена засада.

Петнадесет минути преди края на срещата главният съдия Лионел Чуди се прибра в съблекалнята заради физически проблеми и мачът бе прекъснат за около 3 минути. Той не можа да довърши мача и го замени четвъртият рефер Лукас Фендрих.

До края на мача Левски се опита да играе на сигурно в защита, но много бъркаше в предни позиции и така и не успя да зарадва напълно феновете си.

В последните минути Шкупи осъществи натиск, като вратарят Пламен Андреев спаси два удара на Реналдо Сифъс с крак и тяло, а два удара на македонците преминаха над вратата. 

В последните секунди Марин Петков донесе ценната победа на отбора с платен удар извън наказателното поле.