0

Е моционалната стойност на победата над Апоел Беер Шева с късния гол на Роналдо може да е неизмерима за Левски, но прагматизма и цялостната ситуация в клуба изисква да се отбележи и финансовата печалба, която успехът носи. Справката показва, че приходите, които това 2:1 в реванша носи, са не по-малко от 2 325 000 евро!

В тази цифра постоянните величини са сумите, залегнали в наградния фонд на УЕФА в турнира Лига на конференциите. За успеха над Шкупи вече бе коментирано, че на „Герена“ очакват превод в размер на 350 000 евро. Този над Апоел Беер Шева гарантира още 550 000 евро. Според регламента участниците в плейофа за влизане в групите на турнира ще получат по 750 000 евро.

Така, независимо от развръзката на двубоите с Айнтрахт Франкфурт, „сините“ вече могат да калкулират приход от УЕФА в размер на 1 650 000 евро! Ако се случи чудо, като каквото футболна Европа със сигурност ще възприеме успех на Левски над финалиста в турнира за Купата на Германия и победител в Лига Европа за 2022 г., тогава буквално се скача в друго измерение.

Още сметки вижте в днешния брой на вестник "Мач Телеграф"