0

И лия Груев-младши изигра много силен мач и реализира първото си попадение за Лийдс при победата на тима у дома с 4:0 над Норич. В полуфиналния мач реванш в плейофа от Чемпиъншип домакините си свършиха до голяма степен работата още през първата част. Първият двубой преди седмица на „Кероу Роуд” завърши 0:0. По този начин йоркширци се класираха за финалния плейофен мач, който ще се играе на „Уембли“, а там съперник на тима на Даниел Фарке ще бъде победителят от двойката между Саутхемптън и Уест Бромич Албиън.

Илия Груев-младши започна като титуляр и остана на терена до 83-ата минута. Българският национал вкара първия гол в двубоя, който се явява и негов първи с екипа на Лийдс. Той изигра много силен двубой и бе с основна заслуга за успеха на Лийдс.

Домакините поведоха в резултата в 7-ата минута. Футболистите на Лийдс получиха правото да изпълнят пряк свободен удар, а зад топката застанаха Илия Груев и Крисенсио Самървил. Последният понечи да изпълни, но вместо това прескочи топката. Действията на Самървил залъгаха играчите, построили стената пред топката, а от това се възползва Груев, който с директен удар вкара топката във вратата на изненадания Ангъс Гън.

Лийдс удвои своята преднина в 20-ата минута. Уилфред Ньонто получи по десния фланг и напредна безпроблемно, възползвайки се от високо изнесената отбрана на „канарчетата”. След като напредна, крилото на Лийдс центрира в наказателното поле, където абсолютно сам бе оставен Жоел Пиро. Той изпревари вратаря на гостите и с глава успя да прати топката покрай него за 2:0.

В 23-ата минута Норич създаде най-добрата си възможност от началото на срещата. Сърджант излезе очи в очи с Илан Мелие, но опитът му за прехвърлящ удар не сполучи. Стражът на йоркшърци изби с една ръка в корнер.

Лийдс имаше добра възможност в 34-ата минута да вкара трети гол. Джо Родън се извиси над всички в наказателното поле на Норич след центриране от корнер, но ударът му премина покрай вратата на Ангъс Гън.

Все пак домакините стигнаха до трето попадение във вратата на Норич в 40-ата минута. Крисенсио Самървил успя да подаде топката към Жоржиньо Рютер, който стреля мощно, за да прати топката в напречната греда и след това да влезе в мрежата за 3:0.

Лийдс направи много сериозен пропуск в 46-ата минута, когато Самървил подаде към Пиро, който стреля от точката на дузпата, но право в тялото на Ангъс Гън.

Лийдс направи резултата 4:0 в 68-ата минута. Жуниор Фирпо проби по фланга, а след това намери Крисенсио Самървил в наказателното поле на Норич, който отблизо вкара топката във вратата на Ангъс Гън.

Така Лийдс се класира за финалния плейоф в Чемпиъншип и очаква своя съперник измежду Саутхемптън и Уест Бромич Албиън.