0

Щ е трябва да преосмисля много неща, така неопределено реагира Лионел Меси на въпрос на журналист дали ще остане в националния на Аржентина след световното в Катар в края на годината. Запитаха го след победата с 3:0 над Венесуела в южноамериканските световни квалификации. На стадиона на Бока Хуниорс „Ла Бомбонера“ Меси бе широко усмихнат – от гола си, от играта и най-вече от топлото отношение на публиката и скандиранията на името му. 

„Нека първо да се насладим сега“, каза Меси, който на „Бомбонера“ радостно купонясваше в последния домакински мач от квалификациите, като накрая пееше с феновете. В понеделник Аржентина играе последния си мач от квалификациите в Еквадор.

 В Bombonera той изкара своята вечер на купонясване, глезене, пеене с феновете в края, интонирайки „това е усещане, не мога да спра“. Преди да пътуват за Еквадор в понеделник, поради приключването на квалификациите.

За Меси първенството в Катар ще е пето. „След Световното първенство не знам, мисля за това, което предстои непосредствено, Еквадор, мачовете през юни, септември и след Световното ще трябва да преосмисля много неща, в зависимост от това дали върви добре или зле. Да се ​​надяваме, че ще върви по най-добрия начин", каза Бълхата.

За разлика от други години, Световното първенство този път ще е през ноември-декември. За 34-годишния Меси то е последна възможност да спечели най-желаната титла – световната, след като с Барселона спечели всичко възможно на клубно ниво, а с Аржентина триумфира и на Копа Америка, континенталното първенство на Южна Америка.

„Щастлив съм тук (в Аржентина) от дълго време, това е прекрасна група, хората ме обичат много, всеки ден все по-повече. Кара ме да чувствам, че всеки път, когато идвам в Аржентина, всичко протича естествено, по-лесно е вътре на игрището, което помага да стават всичко по-красиво и по-лесно. Истината е, че очаквахме това, не очаквахме по-малко публика, след тези последни времена, през които преживяхме, съюза между аржентинската публика и този национален отбор... Това е много хубав ден, за да му се насладим, и ние го направихме“.

От началото до края „Bombonera“ го аплодираше, огромна привързаност към аржентинския капитан, изразена под формата на татуировки, знамена, тениски, песни. „Ела, ела, пей с мен, че ще си намериш приятел, че с помощта на Лео Меси всички ще обърнем“, пееше публиката, а Бълхата за пръв път от много време намери усмивката си.

Срещу Венесуела се разписаха Николас Гонсалес, Анхел Ди Мария и Лионел Меси. С успеха Аржентина продължи серията си от мачове без загуба до 30 срещи.

„Гаучосите“, Бразилия, Еквадор и Уругвай вече си бяха осигурили участие на Световното първенство. Аржентина събра 38 точки, като има четири по-малко от лидера Бразилия. Във вторник тимът гостуване на Еквадор. Бразилия и Аржентина обаче трябва да изиграят и мач помежду си, след като на 6 септември двубоят помежду им беше прекъснат от бразилските здравни власти.

Аржентина - Венесуела - 3:0

от петък:
Бразилия - Чили    - 4:0
Колумбия - Боливия - 3:0
Парагвай - Еквадор - 3:1
Уругвай - Перу     - 1:0


            временно класиране:
 1. Бразилия   16    13    3    0    36:5    42 точки
 2. Аржентина  16    11    5    0    26:7    38
 3. Еквадор    17     7    4    6    26:18   25 
 4. Уругвай    17     7    4    6    20:22   25
 5. Перу       17     6    3    8    17:22   21
 6. Колумбия   17     4    8    5    19:19   20
 7. Чили       17     5    4    8    19:24   19
 8. Парагвай   17     3    7    7    12:24   16
 9. Боливия    17     4    3   10    23:38   15
10. Венесуела  17     3    1   13    14:33    1