0

Ш ампионът на Литва Жалгирис ще бъде следващият съперник на Лудогорец. Двата отбора ще премерят сили в плейофа за влизане в групите на Лига Европа. Това стана възможно, след като Бодьо/Глимт изхвърли отбора от Вилнюс с общ резултат 6:1 от двата мача в третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

Реваншът в литовската столица на практика бе протоколен, тъй като сензацията от Норвегия победи с 5:0 у дома преди седмица. Сега футболистите на Шетил Кнутсен не си даваха много зор и стигнаха само до равенство, въпреки че играха почти цяло полувреме с човек повече.

Жалгирис очаквано започна по-напористо срещата и успя да се оттегли с гол аванс на почивката. Франсис Кйереме бе точен в 39-ата минута след подаване отляво на Мамич.

В добавеното време Пелегрино си помисли, че е изравнил резултата, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада. В началото на второто полувреме Бодьо възстанови статуквото чрез Мвука, който засече с глава центриране на Салтнес.

Четири минути след това домакините останаха с човек по-малко, след като Мамич получи директен червен картон защото спря с нарушение голова атака на гостите.