0

Защитникът на Манчестър Юнайтед Лисандро Мартинес ще отсъства около два месеца от игра след поредната контузия, която получи. Аржентинецът излезе принудително от терена при победата над Уест Хем след сблъсък с Владимир Цоуфал и имаше опасност да е скъсал коленни връзки. Той обаче се размина с най-лошия сценарий и медицинските прегледи показаха, че връзките на коляното му не са скъсани, а само усукани. От клуба съобщиха, че любимецът на Ерик тен Хаг ще е извън сметките „най-малко осем седмици“, но поне сезонът не е окончателно приключил за него.

Това беше едва четвърти мач за Лисандро след възстановяването му от друга травма, принудила го да пропусне 22 срещи на отбора дотук през тази кампания. „Искам сърдечно да благодаря за страхотната подкрепа, която получих и ви уверявам, че скоро отново ще съм на терена и ще се борим заедно“, написа бранителят в социалните мрежи.

Това е пореден проблем за Мартинес през последната година. В края на миналия сезон той получи травма на стъпалото и след дълго отсъствие се завърна на терена през есента, но контузията веднага се възобнови и той трябваше да се подложи на операция. Аржентинецът се завърна в игра на 14 януари срещу Тотнъм и сега отново влиза в лазарета.