0

К аталунците са предатели, ако се върнем, ще почистим добре, като започнем с президента Лапорта. Тези думи на Матиас Меси, брат на Лео Меси, шокираха Испания и Каталуния. 

Той се изказа в канала Twicht на сина си, че за да се върне Бълхата от ПСЖ в Барселона, първо трябва да се направи добро почистване и посочи директно напускането на Жоан Лапорта.

MARCA потвърди достоверността на изображенията, но от обкръжението на Меси категорично наблегнаха, че това е лично мнение на брата на звездата.

„Няма да се върнем в Барселона. И ако го направим, ще направим добро почистване. С изхвърлянето на (президента)  Жоан Лапорта, неблагодарен за всичко, което Меси даде на Барселона“, каза Матиас Меси в канала Labajada10.

Братът на национала също захапа здраво феновете на отбора, които дори нарече предатели. „Хората не му помогнаха, тe трябваше да излязат на протест или нещо подобно, за да си тръгне Лапорта, а Меси да остане. Каталунците са предатели. Майка ми каза веднъж на Лионел: „Ще ти платят като на Роналдиньо“.

По думите на Матиас именно Лео Меси поставил Барселона на футболната карта. За финал той подкрепи потребител, според когото Лео е историята на Барселона, която дотогава никой не я знаел.

"Всеки, който е имал възможност да пътува до Барселона, влиза в музея и той е Меси".