0

Л ивърпул е постигнал устно споразумение с Бенфика и Дарвин Нунес, като до завършване на трансфера остава само оформяне на документацията, съобщава „Гардиън“. 

Сделката ще бъде на стойност 80 милиона евро и 20 в бонуси, с което уругвайският нападател ще се превърне в най-скъпия футболист в историята на "червените".
Нунес завърши начело при реализаторите в португалското първенство, вкарвайки 26 гола и още осем в други турнири. Два от тях бяха именно срещу Ливърпул в Шампионската лига.

Английските медии твърдят, че Нунес ще подпише за пет години с английските вицешампиони и ще стане вторият южноамериканец, който Юрген Клоп привлича в рамките на пет месеца. През януари Ливърпул привлече Луис Диас от Порто с трансфер на стойност 40 милиона и с още 20 милиона в бонуси.

Ако сделката за Нунес бъде завършена, това само ще потвърди информациите за трансфер на Садио Мане в Байерн Мюнхен, продължава Гардиън. "Червените" са отхвърлили първите две оферти за сенегалеца и искат повече от 40 милиона лири за правата му.