0

Р екордната покупта в историята на Ливърпул Дарвин Нунес показа какво се задава за съперниците на тима на Клопо с рецитал от 4 гола за едно полувреме срещу Ред Бул в Лайпциг.

Мачът завърши 5:0 за английския вицешампион, който поведе с гола на Салах преди почивката. 

После в игра влезе Нунес и защитата на домакините бе разнищена. 23-годишният уругваец, който бе купен от Бенфика, се разписа първо от дузпа в 48-ата мин.

В 51-ата той вкара втория си гол, а в 68-ата вече имаше в актива си хеттрик. В последната минута Нунес оформи крайното 5:0, доста конфузно за германските домакини.

До началото на новия сезон на Висшата лига на Англия остават малко повече от 2 седмици, като първият официален мач на Ливърпул е за „Къмюнити Шийлд“ с шампиона Манчестър Сити.

В стартовия състав на Юрген Клоп на вратата бе Адриан, който играе на мястото на контузения Алисон, в защита бе най-силното каре на „червените“.

В полузащитата излязоха Фабиньо, Наби Кейта и Тиаго Алкантара, докато капитанът Джордан Хендерсън остана на пейката. Луис Диас и Мо Салах бяха от двете страни на Роберто Фирмино като централен нападател.

Червените обаче все още бяха без Алекс Окслейд-Чембърлейн и Диого Жота, които лекуват контузии.