0

Л ивърпул записа солидна победа в първия си мач в Шампионска лига. Тимът на Арне Слот спечели на хартия най-трудното си гостуване в надпреварата срещу Милан на „Сан Сиро”. Въпреки че двубоят не започна никак добре за гостите, „червените” успяха да направят пълен обрат на резултата и да се поздравят с трите точки след 3:1 в Италия. 

Кристиан Пулишич откри за домакините ще в 3-ата минута, но с попадения за мърсисайдци се отчетоха Ибрахима Конате, Върджил ван Дайк и Доминик Собослай. Мохамед Салах пък удари две греди. Официален дебют за англичаните направи новото попълнение Федерико Киеза, който се появи в продължението на срещата. 

"Това бе чудесен начин да отпразнувам рождения си ден на този стадион и да победим. Показахме колко добре можем да играем с топка в крака. Обичаме да пресираме високо и да бъдем агресивни, но също се справяме отлично, когато трябва да градим постепенно атаките си от защитата", заяви Слот.

"Имам повече от 11 играчи и тези, които се появиха в игра, се справиха добре. След първите пет минути нещата не изглеждаха много оптимистично, но след това всичко се нареди. Загубата с 0:1 в събота бе голям удар и да получим ранен гол тази вечер, не знаех как ще реагираме. Но ние играхме толкова добре и бе жалко да загубим от Форест. Щях да пусна Гакпо и тогава, но той бе изиграл два мача с националния отбор и имаше натрупана умора. Днешният успех бе по-скоро отборен, а не индивидуален", допълни нидерландецът.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX