0

А ЕЛ Лимасол се подсили с нападателя Георги Минчев, съобщиха от футболния клуб. Офанзивният футболист, който в началото на сезона се завърна в Локомотив Пловдив, ще продължи кариерата си в елитния кипърски клуб.

От АЕЛ обявиха, че са постигнали споразумение с "черно-белите" за трансфера на Минчев, който се очаква в следващите дни да пристигне в Кипър, за да премине задължителните медицински прегледи и да подпише договор до 2025 година. Освен това, от кипърския клуб разкриха, че нападателят преминава в отбора със свободен трансфер, като Локомотив ще запази процент от правата му при бъдеща продажба.

"Минчев е на 28 години и играе като нападател. Състезава се в Локомотив Пловдив, като преди това е бил част от Ауда и Рига в Латвия, както и ЦСКА-София и Царско село в родината си. Георги Минчев има 9 мача в българския национален отбор и има срещи за всички национални гарнитури на страната си. Приветстваме Георги Минчев в семейството на АЕЛ и му желаем много успехи", написаха от кипърския клуб.

Това е третият изходящ трансфер, който Локомотив Пловдив прави през зимната пауза, след като "черно-белите" се разделиха официално и с бразилеца Джовани, а Алфа Конте ще бъде продаден в Азербайджан, припомня БТА.