0

З вездата на Локомотив Пд Георги Минчев ще продължи кариерата си във ФК Рига, съобщи Gong.bg. Двата клуба са постигнали договорка за трансфера, като нападателят ще подпише договор за 2+1 години. 

Президентът на Локо Пловдив Христо Крушарски заяви: "Условията, които предложиха латвийците, удовлетворяват клуба и футболиста. Пожелавам успех на Минчев в новия му отбор. Надявам се новото ни попълнение Преслав Боруков да го замести успешно", заяви шефът на "смърфовете".

В момента ФК Рига, който завърши четвърти в първенството на Латвия, е на подготовка в Дубай, а в четвъртък се мести в Турция. Минчев ще лети за южната ни съседка в петък, за да премине медицински прегледи и да се включи в тренировките на новия си отбор. 

В Рига играят чужденци от Украйна, Русия, Сърбия, Хърватия, Германия, Беларус, Австрия и др. страни. Интересното е, че треньор е германецът Торстен Финк, водил преди това Инголщад, Хамбургер ШФ, Базел, АПОЕЛ Никозия, Аустрия Виена, Грасхопър и Висел Кобе.

Ако се реализира трансферът за родения в Русе футболист, оценен на 550 000 евро в сайта "Трансфермаркт", това ще е първото му излизане в чужбина. Преди Локо Пловдив Минчев е играл за Литекс, ЦСКА-София и Царско село.

Интерес към 26-годишния нападател проявяваха още отбори от Франция, Италия, Турция и Южна Корея. През есента той отбеляза 13 гола в 25 мача.