0

Ш ампионът на България по футбол за жени Локомотив (Стара Загора) отстъпи с категоричното 0:5 на беларуския Динамо (Минск) в първата си среща в група 9 на старта на женската Шампионска лига.

Това поражение на практика слага край на надеждите на българския отбор да продължи във втората фаза.

Момичетата от Стара Загора ще имат още един мач, но той ще бъде за определяне на 3-ата позиция в крайното класиране срещу загубилия от двойката Санкт Пьолтен (Австрия) – Люботен (Република Северна Македония), който е по-късно днес. 

Победителите отиват на финал, от който ще стане ясно и кой продължава в следващата фаза. 

И двата мача са на 21-и август един след друг на Тренировъчния спортен център на Футболната федерация на Република Северна Македония.

Беларуските откриха резултата в 33-ата минута чрез Анна Пилипенко, но при по-точен мерник преди това Локомотив (Стара Загора) можеше да води в резултата. Едно положение пропусна Лаура Рус, а удар на украинката Юлия Гнидюк беше блокиран. В добавеното време на първата част Виктория Валук вкара за 2:0.

В последните 20 минути паднаха нови три гола във вратата на украинката Олена Цикаленко, която пази на старозагорки. Валюк и Пилипенко добавиха втори попадения на личните си сметки, а петият гол беше реализиран от Анастасия Линник в 67-ата минута.

Така момичетата на треньора Янко Вълканов ще опитат да запишат поне утешителна победа срещу загубилия от срещата Санкт Пьолтен – Люботен.