0

С партак Москва победи с 2:1 у дома Наполи в среща от група "С" на турнира Лига Европа. Александър Соболев откри за най-популярния руски отбор още в третата минута с точно изпълнена дузпа, 25 мин. по-късно пак той удвои след пас на Виктор Моузес.

След почивката неаполитанците върнаха един гол чрез Елиф Елмаз в 64-ата минута, като до края само благодарение на друг Александър – вратаря на Спартак Селихов, домакините не допуснаха изравняване.

Спартак Москва победи 2:1 Наполи в Лига Европа
Спартак Москва Наполи Спартак Москва Наполи Спартак Москва Наполи
8

Лошо впечатление направиха двамата треньори – Руи Витория на Спартак и Лучано Спалети на Наполи, които не си подадоха ръка нито преди, нито след мача.

Спалети обясни защо пред журналистите. „Той (Витория) не ме поздрави преди началото на мача. Когато приемате гости, вие ги поздравявате веднага, а не в края на мача, след като сте спечелили. Той застана на десет метра от мен, но не ме поздрави. Когато аз приемам гости, винаги ги поздравявам преди мача. Това беше причината”, каза Спалети, цитиран от Sport24.

Версията на бившия треньор на Зенит бе опровергана от колегата му Руи Витория. "Спалети не е прав, той излъга", каза португалецът. "Бях при скамейката на Наполи, но Лучано го нямаше. Преди мача се отнасяме добре към опонентите си, винаги поздравявам треньорите. После мачът започна. Аз винаги ще поздравявам противниците, но повече няма да се ръкувам с него."

В класирането Спартак и Наполи имат по 7 точки съответно на първо и второ място в групата, като московчани имат предимството на две победи в преките двубои. Утре е срещата между Легия Варшава и Лестър.