0

Л удогорец спечели с 2:1 гостуването си на Карабах, но всички в отбора са наясно, че  предстои повече от труден реванш в Разград. Едно е, че Текпетей е контузен, а Кайо Видал – наказан, но и формата на Карабах при гостувания в евротурнирите определено респектира. Само в последната година отборът на Гурбан Гурбанов записа 10 евровизити, като спечели 6 от тях, изгуби само 3, а една завърши наравно.

Във въпросните 10 гостувания „конниците“, както наричат Карабах, вкараха 8 пъти по 2 или повече гола. А победа с 2 попадения и ако Лудогорец не отбележи, може да е достатъчно за азерите да продължат напред. Определено най-впечатляващ е успехът над Брага на красивия стадион в едноименния град. Тогава Карабах побеждава с 4:2 „артилеристите“, в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа. На реванша португалците побеждават с 3:2, което не е им е достатъчно и те отпадат.

Тимът на Гурбан Гурбанов вкара по 2 гола като гост на Линкълн Ред Импс (2 пъти), ХИК Хелзинки, Ракув Ченстохова, Олимпия Любляна,  Молде и Леверкузен. Само по веднъж Карабах отбеляза на Хекен и Леверкузен. 

Всички тези цифри ясно показват, че в никакъв случай в Лудогорец не могат да си мислят, че вече са си свършили работата. Те взеха добра преднина от един гол, което им дава и психологическо предимство. Но в никакъв случай не трябва да е успокоение. Защото Карабах не е Динамо Батуми и Динамо Минск и ако усетят слабост, ще си довършат работата докрай.