0

Т ой бе един от най-големите вратари в света през 80-те години. Освен това бе синоним на луд човек - Харалд Антон Шумахер. Или просто Тони. За капак биографията му взриви футболна Германия. 

Днес е на 69 години. Но нищо не може да го спре. На тази възраст Шумахер сбъдна мечтата си да пътува из Щатите като героите от култовата лента - "Волният ездач".

Той използва паузата в Бундеслигата, за да яхне мотор заедно с дъщеря си Перла, с която изминаха познатия "Trail Ridge Road" през Скалистите планини. Това е най-красивите високопланински маршрути в САЩ.

Неслучайно негов девиз е фразата - "Знам само една газ - пълната!". Маршрутът, който баща и дъщеря минаха, е доста екстремен. От 29 градуса температурата стига до почти толкова минус на връх Евънс (4400 метра).

„Времето прекарано с дъщеря ми  беше просто страхотно. Скалистите планини с техните екстремни условия, винаги са ме привличали. Беше интензивно турне, карахме до 8 часа на ден“, разказа той за "Билд". 

Планирането на турнето е направено през миналото лято. "След като миналата година направих мотоциклетна обиколка на Dragon Tail, Тенеси, със сина ми Оливър, трябваше да обещая на дъщеря си Перла, че също ще отида на обиколка с нея“, допълва Тони.