0

И 17-ото европейско първенство е потвърждение на правилото, че футболът е лудост, а стадионите се превръщат в психиатрични отделения.

Хрисим фен на Англия например се събуди изтощен и объркан на празния стадион на Шалке часове след края на сблъсъка със Сърбия (1:0).

"Току-що се събудих. Четири часа сутринта е", казва неидентифицираният запалянко във видео, което показва редове празни седалки зад него на стадиона в Гелзенкирхен.

Клипчето бе гледано стотици хиляди пъти и се превърна в илюстрация към критиките спрямо недодялания им футбол срещу сърбите.  

"Ето какво се случва, когато гледате приспивния футбол на селекционера Саутгейт", пошегува се привърженик.

"Хей Джуд може да се превърне в песента на турнира", написа пък британският „Телеграф”, правейки каламбур от името на голмайстора Джуд Белингам и великото парче на "Бийтълс". „Белингам поведе Англия към успешно начало, но не бива да разчитаме само на него. На терена изглеждаше така, сякаш той е на друго ниво, а останалите ни играчи са 10 дървета. Трябва да се събудим", допълни изданието.

В същото време пък португалският журналист Нуно Перейра се озова в болница след сблъсък с футболни фенове.

Репортерът е с извадено рамо, защото налетял на привърженици по време на живо предаване пред хотела на Роналдо и компания.

Причината за инцидента вероятно са нецензурни подвиквания.

"От това, което знаем засега, пред хотела на националния отбор е имало привърженици. Футболистите са се готвели да отидат на последната тренировка преди мача с Чехия. Тогава до оградата се е станал сблъсък между няколко човека. Един от тях е бил откаран в болница. Той е журналист. Останалите лица са неизвестни", заявиха от полицията в Лайпциг.

От телевизията, за която работи Перейра, заявиха, че той не е бил агресивен към феновете и се е опитвал да си върши работата.

Заради инцидента Португалската футболна федерация съобщи че журналистите вече ще бъдат настанявани на места, на които феновете няма да имат достъп.

Финално ще кажем, че запалянко на Бундестима пропусна първата победа на домакините над Шотландия (5:1), след като ръката му бе счупена от отклонил се изстрел на нападателя Никлас Фюлкруг по време на загрявката преди срещата.

Кай Флатман стоял на трибуната зад вратата на Германия, когато бил изпраскан от топката, изстреляна като снаряд от голямо разстояние.

"Нямам думи, пълна лудост. Вестник „Билд” се свърза с мен, а немската федерация ми се обадиха да питат как съм и да ми се извинят”, написа запалянкото в социалните мрежи, публикувайки своя снимка от болницата с превързана ръка.