0

С българския национал Илия Груев титуляр Лийдс Юнайтед спечели с 4:3 лудо гостуване на Мидълзбро в борбата за едно от първите две места в Чемпиъншип, които класират директно във Висшата лига.

Лийдс временно е втори с 90 точки от 44 мача, зад Лестър, който е с 91 от 43 кръга, и пред Ипсуич Таун (89 точки от 43 мача). Мидълзбро, чийто мениджър е бившият капитан на Ман Юнайтед Майкъл Карик, е девети и няма и математическа възможност се добере до плейофите за промоция в Премиершип.

Груев игра през целия мач в Мидълзбро, в който се отличи Съмървил със своите 19-ти и 20-ти гол за сезона.

След три поредни срещи без победа, съставът воден от Даниел Фарке запази шансовете си за директна промоция във Висшата лига. 

В оставащите два кръга Илия Груев и колегите му ще гостуват на Куинс Парк Рейнджърс в петък и ще посрещнат Саутхемптън, който е в битката за промоция (в момента четвърти с 84 т. От 43 мача).

Джоунс от Боро откри в седмата минута на вълнуващото първо полувреме, което не бе за хора със слаби сърца. Нидерландецът Крисенсио Съмървил изравни за Лийдс в 14-ата от дузпа, която му бе преотстъпена от Патрик Бамфорд, който в 18-ата изведе гостите напред в резултата.

Мидълзбро изравни 2:2 чрез Лате Лат в 30-ата, но чрез Ньонто Лийдс пак излезе напред 3:2 в 39-ата мин., като от този момент не изпусна аванса си.

Все пак Лате Лат от Боро намали в 87-ата мин., за да последват инфарктни последни минути, които държаха на нокти феновете и на двата от отбора до последната секунда в мача, който „Йоркшър Поуст“ номинира за Мач на сезона.