0

Д нес от 15:00 часа ще бъде теглен жребият за 1/16-финалите на Лигата на конференциите, който УЕФА елегантно нарича плейоф за 1/8-финалите. В него родният шампион Лудогорец ще разбере своя съперник, като той ще бъде един измежду Фиорентина (Ита), ЧФР Клуж (Рум), Партизан (Сър), Гент (Бел), Андерлехт (Бел), Лех Познан (Пол) и Базел (Швейц). Ето кои са плюсовете и минусите за Лудогорец срещу всеки един евентуален съперник на „орлите“ в елиминационната фаза.


ФИОРЕНТИНА
+ “Виолетовите” са във втората половина на класирането и определено не са убедителни. Сигурно е, че през февруари ще обръщат повече внимание на вътрешното първенство, отколкото на евротурнирите.
- Италианците са най-класният евентуален съперник. Все пак в техния състав има футболисти като Лука Йович, Нико Гонсалес, Софиан Амрабат, Джакомо Бонавентура и други.

АНДЕРЛЕХТ
+ Грандът го кара по-скоро на стари лаври. В момента върви 11-и в класирането на Белгия без никакви шансове за титлата.
- В Андерлехт са наясно, че могат да върнат своя блясък само със силно евроучастие, а с футболисти като Ян Вертонген, Фабио Силва, Лиор Рафаелов и Себастиано Еспозито това е възможно.

ЛЕХ ПОЗНАН
+ Полският шампион се представя на приливи и отливи. Играе много силно два-три мача, а след това изпада в дупка. Понастоящем Лех Познан е девети в класирането на цели 16 пункта от лидера Ракув.
- Лигата на конференциите остава единственият шанс на Лех Познан за спасяване на сезона, а освен това победиха Виляреал с 3:0 само преди дни, което ги прави много опасни.

ПАРТИЗАН
+ Вече два пъти Лудогорец игра със сръбския гранд и два пъти го елиминира. Определено разградчани не са удобен съперник за „гробарите“, които в последните години станаха втора цигулка в сръбското първенство.
- Още веднъж Лудогорец ще трябва да се сблъска с адската атмосфера на „ЮНА“. Партизан върви доста зад Цървена звезда в първенството и ще хвърли всичко в Европа.

ДНЕПЪР 1
+ Тук плюсът за Лудогорец е ясен – заради войната Днипро-1 играе в евротурнирите в Словакия. 
- Отборът влезе като лидер в този кръг на първенството на Украйна в момента и има силни футболисти, като най-много се отличава националът Арьтом Довбюк.

ГЕНТ
+ Гент е шести в класирането на белгийското първенство, а в тима няма футболист, който да плаши, както например е в другия евентуален белгийски съперник – Андерлехт.
- Лудогорец вече игра с едни белгийци – Антвперпен, и се видя, че отборите от това първенство са доста силни и неудобни.

ЧФР КЛУЖ
+ Класата в състава на румънския шампион не е много респектираща, след като титуляр е бившият халф на ЦСКА Карло Мухар, а в отбора е и Серджиу Буш.
- Румънците вече натрупаха много опит в Европа, което и ЦСКА изпита на гърба си преди 2 години. Това ги прави опасни, дори и за Лудогорец, който също натрупа много евромачове.

БАЗЕЛ
+ Базел вече няма нищо общо с отбора, който беше преди няколко години. Все пак „червено-сините“ не са ставали шампиони от 2017 г. ЦСКА можеше да ги елиминира на прага на Лигата на конференциите с малко повече късмет.
- Тъй като Базел е назад в класирането на швейцарската Суперлига и клубът има финансови проблеми, то всичко ще бъде хвърлено в Лигата на конференциите, откъдето идват най-големите приходи.

Мачовете ще се играят на 16 и 23 февруари.