0

Л удогорец е постигнал устна договорка с агентите на бившия футболист на Истанбул Башакшехир Мунир Шуиар твърди журналистът на турското издание ajansspor.com Салим Манаф, цитиран от dsport.bg.

През това време същата новина се появи и в хърватското издание „gol.dnevnik.hr“, което разкрива, че Шуиар, който в момента е свободен агент, е предпочел Лудогорец пред това да премине в местния Хайдук Сплит.
Очаква се френският футболист с марокански корени да подпише 3-годишен договор с Лудогорец с опция за удължаване с още една година. 

Според Салим Манаф, българският шампион ще плати сума на агентите на футболисти, а част от нея ще постъпи и в Истанбул Башакшехир, който се е съгласил да разтрогне договора на 24-годишното крило.

Ако сделката се осъществи, то Мунир Шуиар ще бъде със статут на заместник на Кирил Десподов в Лудогорец. 24-годишният футболист играе предимно като ляво крило, а по-силният му крак е левият. Шуиар е юноша на френския Ланс, като кариерата му преминава още през Дижон, както и турските Йени Малатяспор, Касъмпаша и Истанбул Башакшехир.

В кариерата си фланговият футболист има и 43 мача във френската Лига 1, в които вкарва четири гола и асистира за два.