0

С два гола аванс от първата среща Лудогорец пристигна в Унгария за мача реванш от втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Там „орлите“ ще се изправят срещу Динамо Минск, който има забрана да играе на своя територия, а двубоят ще се проведе без публика.

Ако отстранят шампиона на Беларус, разградчани ще се изправят срещу победителя от двойката Карабах или Линкълн Ред Импс от Гибралтар в третия кръг.

Мачът с Динамо е утре вечер от 21.45 и ще бъде излъчен по DIEMA SPORT.

“Мисля, че ще бъде много труден мач. Очакваме да са много агресивни, но ние имаме добър резултат, така че крайният успех мисля да бъде за Лудогорец“, сподели старши треньорът на българския шампион Георги Дерменджиев.

"Аз вярвам в момчетата и мисля, че във втори мач няма да играят по начина, по който направиха в Батуми. Ние разговаряхме на темата за подценяването с футболистите. Искам да започнат мача от първата минута - вече имаме една обеца, да няма втора.

Новите попълнения постепенно се ориентират добре в обстановката. Мисля, че няма да е дълго времето, в което те ще започнат да играят по-редовно.

Важното е да спечелим мача срещу Динамо Минск, а след това да имаме пълната настройка за следващия мач, който ще ни предстои. За футбола принципно е важно да имаме публика“, заяви Георги Дерменджиев.

В същото време се разбра, че азербайджанският Карабах се класира за третия квалификационен кръг на Шампионската лига, след като записа успех с 5:0 като домакин над Линкълн Ред Импс от Гибралтар. Следващият съперник на тима в турнира ще бъде победителят от двойката между Лудогорец и Динамо Минск, като първата среща в Разград завърши с победа 2:0 за българите.

Жуниньо отбеляза хеттрик през първата част, а Ясин Бензия и Леонардо Андраде оформиха крайното 5:0.