0

Т ази вечер от 22:00 часа Лудогорец отново излиза на европейската сцена. „Орлите“ срещат 34-кратния белгийски шампион Андерлехт в плейофите към 1/8-финалите на Лигата на конференциите. Ако отборът на Анте Шимунджа успее да преодолее гранда, то в касата на Лудогорец ще влязат 600 000 евро, пише днес в. "Мач Телеграф". Реално сумата не е много голяма на фона на парите, които „орлите“ преследват всяко лято по пътя към Шампионската лига.

Толкова обаче разградчани дадоха на Олимпикос за десния защитник Пипа Авила. Но парите изобщо не са важни в случая. Престижът да победиш велик отбор като Андерлехт, пък макар и в криза, заемащ 10-ото място, винаги блазни. Само ще отбележим, че „лилаво-белите“ имат цели 5 евротрофея – два пъти са вдигали КНК, веднъж Купата на УЕФА, а отделно има и две Суперкупи на Европа. Така, че реално това е един от най-титулуваните отбори, срещи които се е изправял Лудогорец в турнирите на Стария континент.

Иначе днешният мач беше коментиран и от бившия футболист на Лудогорец Кристиан Кабаселе. В момента той играе за английския Уотфорд, който го купи за 7 милиона евро от Генк през лятото на 2016 г. „На Андерлехт няма да му е лесно срещу Барселона от България“, заяви доскорошният белгийски национал пред Lesoir.be. Той игра в Разград през сезон 2011/12 като централен нападател, след което претърпя странна метаморфоза и направи успешна кариера като защитник, с което стигна дори до националния отбор на Белгия, за който има 2 мача и участие на Евро 2016.