0

13-кратният роден шампион Лудогорец Разград ще играе срещу 16-кратния уелски първенец ТНС (б.р. - латинската абревиатура TNS означа The New Saints, с други думи – Новите светци) или черногорския Дечич в Лигата на конференциите, ако отпадне в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, определи жребият на УЕФА.

Колосът от Делиормана първо ще срещне грузинския Динамо Батуми на старта на квалификациите в Шампионската лига. Ако загуби тези двубои, българският първенец ще бъде домакин на първата среща с отпадналия в мачовете между ТНС и Дечич.

Уелският клуб, който подобно на ЦСКА си сменя името няколкократно,  завърши без поражение в местното първенство след победа с 2:0 срещу големия си враг Конас Куей. Тимът е базиран в село Лансантфрайд ъм Мехайн – в източната част на Централен Уелс, графство Поуис. Прякорът на ТНС е „непобедимите", като в последната кампания имат 30 успеха и 2 хикса, затова и поражението в последния мач за сезона на финала за купата с Конас Куей 1:2) не бе прието особено драматично.

ТНС не е падал на собствения си стадион "Парк Хол" от повече от 2 години и няма издънка в 54 поредни мача в уелското първенство.

Тимът е срещал 2 пъти в историята български отбори. Уелсците отпаднаха срещу ЦСКА в Лига Европа през 2010 с общ резултат 2:5, а през 2019 бяха елиминирани в същия турнир от Лудогорец с общ резултат 0:9.

Дечич, играещ в град Тузи, стана шампион на Черна гора с актив от 70 точки и 6 повече от Морнар. Това бе първа титла за създадения преди 98 години отбор, който носи прякора "сините".