0

И спанският треньор на ПСЖ Луис Енрике продължава да вярва, че воденият от него тим може да отстрани Барселона на четвъртфиналите на ШЛ, въпреки 2:3 вкъщи снощи.

Пари Сен-Жермен водеше с 2:1 до средата на първото полувреме, но Рафиня заби втория си гол в 62-та минута за 2:2, а Андреас Кристенсен бе точен за 3:2 за Барса 13 преди края на редовното време.

"Загубите болят и са много неприятни, но аз вярвам, че изиграхме добър мач срещу много силен отбор. 

За реванша ще променим нещата, които не ни се получиха, защото това е нормалното нещо за двубои от такова ниво.

Отиваме в Барселона с огромно желание за победа и това ми дава надежди. За нас това е финал и съм уверен в отбора ни", каза той, цитиран от агенция Ройтерс.

Енрике отказа да коментира представянето на Килиан Мбапе, който не бе особено активен срещу отличната защита на каталунците, начело с получилия високи оценки негов пазач Кунд

"Отиваме на реванша като на война. Никога не гледам на съперниците ни като фаворити, независимо кои са те. Продължавам да мисля по този начин. Пак казвам, че трябваше да вземем този мач", каза още Енрике.

Шави Ернандес, колегата му от Барса, негов бивш съиграч и капитан на каталунците, когато Лучо бе техен треньор, обсипа с похвали отбора си за победата на „Парк де Пренс“.

"Това е голяма, значителна победа. Няма как да бъде по друг начин, когато печелиш като гост в елиминациите на Шампионската лига. Справихме се много добре, особено в защита и тактически. Крилата също свършиха отлична работа", заяви той, цитиран от uefa.com.

"Кубарси се представи много добре, независимо кого трябваше да пази. 

Педри също ни помогна много след появата си в игра. Гордея се с играта на отбора ни. Кристенсен пък се разписа при корнер, за да завърши отличното ни представяне в този мач".

Шави обаче подчерта, че все още е рано за радост, тъй като предстои и реванш в Барселона.

"Все още ни предстои да играем реванш срещу Пари Сен-Жермен, който е един от най-добрите отбори в света. Трябва обаче да обърна внимание на работата, която се върши в нашата академия. 

Кубарси е на 17 години, Ламин е на 16, а в отбора ни за първа година е и Фермин. Те просто бяха готови да играят. 

Имаме малка преднина, извоювана с голяма победа. Сега трябва да възстановим добре", заяви Шави за TNT Sports.

Източник: БТА