0

И нтер няма да привлече нападателя на Челси Ромелу Лукаку, съобщи италианският журналист Джанлука ди Марцио.

Преговорите между двете страни са пропаднали, а спортният директор на "нерадзурите" Пиеро Аусилио е информирал колегите си от Челси по телефона, че Интер напуска масата на преговорите.

Според медиите в Италия Лукаку най-вероятно ще продължи в Ювентус. Белгиецът е изкушен от доста по-високата заплата, която би получавал в Торино и от няколко дни е прекъснал контакта си с шефовете на Интер. В същото време и Интер, и Ювентус са предложили суми от около 40 милиона евро на Челси за правата на голмайстора.

Единствената пречка в момента пред Ювентус е Душан Влахович. "Старата госпожа" ще трябва да продаде сръбския таран, за да може да използва получените средства за трансфера на 30-годишния Лукаку.

Ромелу Лукаку прекара едни от най-силните години в кариерата си до момента в тима на Интер. Той игра за "черно-сините" между 2019 и 2021 година, след което бе продаден на Челси за малко над 100 милиона лири. През миналия сезон той се завърна в Милано под наем.

За Интер Лукаку има общо 132 мача и 78 гола, като спечели по веднъж титлата, купата и суперкупата на Италия и игра по един финал в Лига Европа и Шампионската лига.