0

А нглийският национал Хари Магуайър призова феновете да не спират подкрепата си към отбора, въпреки поражението с 0:1 от Италия и изпадането във втора дивизия на Лигата на нациите. Следващият двубой на европейските вицешампиони е тази вечер срещу Германия на "Уембли".

"Ние сме силни психически и дадохме на хората прекрасни пет години. В момента обаче се намираме в ситуация, в която трябва да бъдем единни", заяви той.

"Най-вероятно феновете не са доволни от резултатите напоследък, но се надявам те да не спират да ни подкрепят, тъй като ни предстои голям и много важен турнир (световното първенство в Катар през ноември и декември).


"В него не можем да печелим без тях, така че ще се постараем да поправим всичко, което се случи в последните месеци. Искаме да се върнем в правия път, за да бъдем готови за световното първенство. И ще бъдем готови".
Именно тази вечер на "Уембли" "трите лъва" ще се опитат да се реваншират пред феновете си с успех срещу Бундестима в мач, който за тях вече е само въпрос на чест.

Иначе спорът за първото място в групата ще е между сензацията Унгария и еврошампиона Италия. "Маджарите" нямат загуба, а преди няколко дни шокираха Германия и направиха огромна крачка към класиране за финалната четворка на турнира.

Техният капитан Адам Салай потвърди, че прекратява международната си кариера. „Винаги съм мечтал да играя за националния отбор на Унгария, така че участието на две европейски първенства и капитанската лента беше страхотно преживяване за мен. През последните години заедно с националния отбор изживяхме прекрасни моменти“, заяви Салай за официалния сайт на УЕФА.

34-годишният унгарец играе за националния отбор на Унгария от 2009 година и има на сметката си 26 гола в 85 мача.

В група 3 на Лига В победителят е ясен и това е Босна и Херцеговина. Довечера балканците гостуват на Румъния в двубой, който е важен за северните ни съседи. Те са последни и трябва да спечелят, за да се спасят от изпадане в по-долната дивизия.

В група 4 на Лига С също няма сериозна интрига. С 13 точки от 5 мача Грузия е убедителен лидер и в следващото издание на турнира ще играе в по-горната дивизия.

В Скопие пък Северна Македония ще посрещне България в спор за второто място. Нашите национали се нуждаят от победа, за да изпреварят югозападните ни съседи и да не рискуват да се озоват в пета урна на жребия за квалификациите за Евро 2024.

В група 2 на Лига D има само един мач, но той няма значение за крайното класиране. Сан Марино ще е домакин на Естония и ще се опита да избегне четвърта поредна загуба. Отборът не е отбелязал и нито един гол.

Ето пълната програма за мачовете днес с начален час 21:45

Лига А, група 3

Англия – Германия
Унгария – Италия

Лига В, Група 3

Черна гора – Финландия
Румъния – Босна и Херцеговина

Лига С, група 4

Гибралтар – Грузия
Северна Македония – България

Лига D, група 2

Сан Марино - Естония